اخبار و اطلاعیه ها

کارگاه آموزش عکاسی با عنوان «نیکوترین نگاه» در همدان برگزار شد

بدون دیدگاه

کارگاه آموزشی عکاسی با عنوان «نیکوترین نگاه» با تدریس سمیه رسولی به همت دبیرخانۀ جشنوارۀ ملی عکس نیکوکاری و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در شهر همدان برگزار شد.

به گزارش دبیرخانه جشنواره ملی عکس نیکوکاری، کارگاه آموزشی عکاسی با عنوان «نیکوترین نگاه» به همت دبیرخانۀ جشنوارۀ ملی عکس نیکوکاری، یکشنبه هفتم مرداد در مرکز یک کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهر همدان با تدریس سمیه رسولی برگزار شد.

سمیه رسولی؛ مدرس عکاسی در این کارگاه با بیان اینکه عکاسی یعنی ثبت و ایجاد تصویر، گفت: عکاسی یعنی فوتوگرافی. فوتو یعنی نور و گرافی یعنی ثبت. عکاسی دو مرحله دارد: یکی ثبت تصویر و دیگری چاپ آن. امروزه به خاطر وجود گوشی‌های موبایل چاپ صورت نمی‌گیرد و عکس‌ها در دسترس است.

عکس خوب به نگاه و خلاقیت عکاس بستگی دارد

رسولی اظهار داشت: خلاقیت در عکس باید طوری باشد که مخاطب را جذب کند. هدف تک‌عکس این است که حرف و مفهوم را به ما برساند. برای گرفتن یک عکس خوب لزوماً نباید سوژه خوب و دوربین فوق‌حرفه‌ای داشت. یک عکس خوب به نگاه و خلاقیت عکاس بستگی دارد.

وی با اشاره به اینکه  چند نوع عکاسی داریم، بیان کرد: یک نوع عکاسی، عکاسیِ کارگردانی‌شده است یعنی چیدمان و ابزار در اختیار ما باشد و مدیریت کنیم که عکس چطور باشد. در اینجا ما روی عکس تسلط داریم و تصمیم می‌گیریم، چطور گرفته شود.

این مدرس عکاسی ادامه داد: نوع دیگر عاسی، شکار لحظه‌هاست که بیشتر برای حیوانات، ورزشکاران و انسان‌هایی که در حال تکاپو هستند، استفاده می‌شود. عکس نو از دیگر انواع عکس است، یعنی عکاسی خلاقانه. در این بخش راحت می‌توانیم عکس‌ها را ترکیب کنیم تا عکس‌ها زیبا و خلاق باشد.

نکات حائز اهمیت در عکاسی

وی با اشاره به اینکه عکاسی پرتره یا چهره کاربرد زیادی دارد، گفت: این نوع عکاسی در مراسم، مهمانی‌ها، کارهای اداری و بخش آموزشی استفاده می‌شود. عکاسی از کودکان بسیار سخت است چون آن‌ها جنب و جوش زیادی دارند و از این لحاظ عکاسی از آن‌ها می‌تواند جزو عکاسی شکار از لحظه‌ها باشد.

رسولی با بیان اینکه در عکاسی باید به چند نکته توجه کنیم، عنوان کرد: نقاط و خطوط طلایی لازمه عکس خوب است. ما چهار نقطه طلایی داریم که اگر سوژه در محدوده آن نقاط باشد، عکس ما هنری و ماندگار خواهد شد. ترکیب‌بندی یا کادربندی، رنگ، فوکوس یا واضح بودن سوژه و همچنین نور از نکات حائز اهمیت دیگر در عکاسی است. نور و رنگ در عکاسی ارتباط زیادی با هم دارند.

جشنواره ملی عکس نیکوکاری با موضوعات مختلف برگزار می‌شود

این عکاس در بخش دوم این کارگاه با موضوع «عکس با محوریت نیکوکاری» خاطرنشان کرد: جشنواره ملی عکس نیکوکاری با موضوعات مختلف از جمله کمک به سالمندان و بیماران خاص، محیط زیست، خیرین مدرسه‌ساز، اهدای عضو، فعالیت‌های داوطلبانه و مدیریت بحران آب که همه زیر مجموعه نیکوکاری است، برگزار می‌شود.

وی با اشاره به اینکه حضرت علی (ع) الگوی جامعه ما در زمینه نیکوکاری هستند، بیان کرد: امروزه بسیاری از افراد و مؤسسات با عناوین مختلف پیروی ایشان هستند. «جمعیت حیدر» از جمله مجموعه‌هایی هستند که فعالیت گسترده در زمینه نیکوکاری کشورمان دارند. برخی از خیرین را می‌شناسیم و بسیاری از خیرین دوست دارند، گمنام باشند و ما نمی‌شناسیم.

رسولی تصریح کرد: در درون بطن همه ما انسان‌ها، بخشش و مهربانی وجود دارد. همه ما دوست داریم که کمک، همراهی و رسیدگی کنیم. به عنوان مثال اگر پیرزن و پیرمردی می‌بینیم که از خیابان می‌خواهد عبور کند به آن‌ها کمک می‌کنیم.بعید میدانم افرادی که در حوزه فرهنگی و هنری فعالیت می‌کنند، افراد نیازمند را نادیده بگیرند.

کارِ خیر جمعی زیباتر است

این مدرس عکاسی با بیان اینکه لذت کمک دسته‌جمعی و کار جمعی بیشتر است، افزود: به عنوان مثال در مراسم عزاداری در محرم می‌بینیم هر کسی کاری می‌کند، یکی عکاسی می‌کند و دیگری شربت نذری پخش می‌کند. عزاداری برای امام حسین در تاسوعا و عاشورا جمعی است و نیکوکاری هم وقتی جمعی باشد، زیباتر می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: به عنوان مثال وقتی می‌خواهیم برای بچه‌های بی‌سرپرست مراسمی برگزار کنیم ، هر کسی کاری انجام می‌دهد. یکی بچه‌ها را گریم می‌کند، یکی عکاسی می‌کند و دیگری آشپزی. همه این مراسم عکسی می‌شود که ما آن را ثبت می‌کنیم.

رسولی عنوان کرد: در شیوه‌نامه جشنواره ملی عکس نیکوکاری قید شده است عکسهایی از سال ۹۰ به بعد که مرتبط با نیکوکاری هستند، می‌تواند به دبیرخانه این جشنواره ارسال شود. موضوعات نیز مختلف اعم از کمک به سالمندان و بیماران خاص ، فعالیت‌های داوطلبانه و حفظ محیط زیست است.

برای عکس گرفتن باید زمان بگذاریم

به گفته وی ، حجم عکس‌های ارسالی به نخستین جشنواره ملی عکس نیکوکاری باید یک مگاپیکسل بایت باشد و عکس ۲۰۰۰ در ۳۰۰۰ پیکسل باشد تا کیفیت خوب و قابل چاپی برای جشنواره داشته باشد.

این مدرس عکاسی اظهار داشت: آموزش و پرورش در تابستان طرحی به نام زیباسازی مدارس دارد. افراد به طور داوطلبانه کمک می‌کنند از تمیزکاری مدارس گرفته تا رنگ کردن دیوار کلاس‌ها. از این موضوعات بسیار است. اهدای عضو هم موضوع دیگری است که البته سخت است باید آنجایی که این اتفاق می‌افتد، حضور داشته باشیم. به هر حال برای عکس گرفتن باید زمان بگذاریم.

بخش‌های مختلف نخستین جشنواره عکس نیکوکاری

وی  یادآور شد: نخستین جشنواره عکس نیکوکاری در سه بخش برگزار می‌شود که عبارتند از «مستند» شامل واقعیت گرایی، عینیت گرایی و بازنمودی. بخش دوم «عکاسی هنری معاصر» است که شامل تولید تصویر مفهومی با رویکرد مستند یا رویکردهای تولیدی از قبیل عکاسی دستکاری یا کارگردانی شده است. بخش ویژه جشنواره «جهان از نگاه افراد دارای معلولیت با موضوع آزاد» است. در ضمن افراد در تمام گروه های سنی می توانند در این جشنواره شرکت کنند.

رسولی با تاکید بر لزوم حفظ حریم شخصی افراد در عکاسی، بیان کرد: همه آدم‌ها حریم خصوصی دارند ما به عنوان عکاس آدم‌ها وظیفه داریم که قبل از عکاسی از آن‌ها برای گرفتن عکس اجازه بگیریم. اگر می‌خواهیم عکس را در فضای مجازی منتشر کنیم یا برای جشنواره ارسال کنیم باید از فرد اجازه بگیریم.

حفظ حریم شخصی افراد در عکاسی ضروری است

وی تصریح کرد: برخی معلولان در بهزیستی و مراکز نگهداری هستند. می‌توانیم به آنجا برویم و با اجازه از آن‌ها عکاسی کنیم. آن‌ها، افراد با شرایط خاص هستند و شاید دوست نداشته باشند کسی عکسشان را ببیند.بر این اساس حتما باید از آن‌ها اجازه بگیریم.

این مدرس عکاسی در این کارگاه آموزشی چندین عکس را به شرکت‌کنندگان نشان و نکات تخصصی را توضیح داد. همچنین از شرکت‌کنندگان تقاضا کرد در مورد حسی که از عکس‌ها دریافت کردند، سخن بگویند.

, , ,

خبرهای بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست