اخبار و اطلاعیه ها

اولین جلسه داوری «جشنوارهٔ ملی عکس نیکوکاری» برگزار شد

بدون دیدگاه

اولین جلسه داوری «جشنوارهٔ ملی عکس نیکوکاری» ۷ شهریورماه ۱۴۰۳ در دبیرخانه این جشنواره برگزار شد.در این جلسه مهدی وثوق‌نیا، مهدی مقیم‌نژاد، حسن غفاری و شادی قدیریان؛ داوران جشنواره از لحاظ محتوایی و فرم به بررسی آثار هنری عکاسان پرداختند و در بخش هنری معاصر، مجموعه عکس برگزیده را انتخاب کردند. همچنین مهدی صادقی به عنوان مشاور نیکوکاری و مهدی توسلی، مدیر مرکز فرهنگ نیکوکاری خیر ماندگار، حضور داشتند.


در این جلسه توجه عکاسان و هنرمندان به مسائل محیط زیست، حیوانات در حال انقراض، آلودگی هوا، حاشیه نشینی و افراد دارای طیف معلولیت در آثار بخش هنری معاصر جریان داشت. در ابتدای امر استاد حسن غفاری دبیر جشنواره در رابطه با موضوع نیکوکاری بیان کرد: «ما در امر نیکوکاری فرازمانی و فرامکانی و فراموضوعی و به شکلی انسانی نگاه می‌کنیم. در عکاسی باید دنیا را وسیع و بزرگ ببینیم و به تعداد انسان‌هایی که دوربین دست می‌گیرند، نگاهی نیک داشته باشیم‌.»
استاد وثوق‌نیا، داور جشنواره نیز در رابطه با مسئله اثرگذاری گفت: « ماهیت این جشنواره اثرگذاری و برخورد عکاسانه با نیکوکاری است. وظیفهٔ اجتماعی این جشنواره سیاه‌نمایی نیست، اما نزدیک شدن به واقعیت هم به معنای ناامیدی نیست.»وی در ادامه گفت :«اینکه عکس خوب بگیریم، امری عادی شده است اما اگر عکس خودت را بگیری و به دغدغه‌ات نزدیک کنی، سخت است.» علاوه بر این، ایشان به نقش هوش مصنوعی در این جشنواره اشاره کردند و گفتند: «ما اولین بازخوردها را از هوش مصنوعی در این جشنواره می‌بینیم و باید فرهنگ آن درست در جامعه اتفاق بیافتد.»


استاد مقیم نژاد، داور جشنواره با تاکید بر صحبت‌های آقای وثوق‌نیا گفتند: «ما رویکردهای امیدوارانه‌تر هم به واقعیات اجتماعی داریم و به نظر من همین هشدار دادن در آثار، کاری امیدوارانه است.»
مهدی توسلی، مدیر مرکز فرهنگ خیر ماندگار در رابطه با کنشگری در عکاسی اضافه کرد: «ما فقط به دنبال عکس سپید نیستیم. همانطور که به دنبال عکس سیاه نیستیم. ما به دنبال کنشگری هستیم. قطعا برای پیشرفت، نیاز به تفکر انتقادی نسبت به واقعیات داریم اما در ادامه باید به طرف تفکر خلاقانه برویم. پس باید به نفس فعالانهٔ عکاس در تبیین موضوع دقت کرد.»در فرآیند داوری دکتر مهدی صادقی به عنوان مشاوره نیکوکاری نکاتی در رابطه با نیکوکاری و مسائل اجتماعی و همچنین نگاه درست به فعالیت‌های خیرخواهانه اشاره کرد.
در پایان از مجموع عکس‌های ارسالی، شش مجموعه عکس جهت نمایش در گالری و یک مجموعه به عنوان اثر برگزیده انتخاب گردید.هم چنین در هفته‌ آینده و با اتمام داوری‌های بخش‌های دیگر جشنواره، نتایج اعلام خواهد شد.

, ,

خبرهای بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست